Kreatin – Hvem gavner det

kreatin

Kreatin er et populært kosttilskud for personer, som er seriøse med deres styrketræning, men hvem hjælper det egentlig og hvordan.

Hvis man smutter en tur i det lokale fitnesscenter og kigger på de store drenge som træner, så kan du eventuelt næste gang hører hvilke kosttilskud de benytter sig af. Med al sandsynlighed vil 7 ud af 10 svare at de blandt andet indtager kreatin i forbindelse med træningen. Kreatin er nemlig et stof, som dannes kroppen, nærmere betegnet i skeletmuskulaturen, hvor de frigives i takt med behovet herfor. Kreatin virker bedst til øvelser af kort varighed og med gentagelser. Dette er lige præcis de typer af øvelser, som du vil se de store drenge træne i fitnesscentret.

Indtagelse af kreatin betyder, at muskelcellerne meget lettere binder vand til sig og begynder dermed at svulme. Denne proces giver netop muskelcellerne yderligere stimulering end de eller ville have haft, og dermed vil de vokse yderligere end de ville uden denne tilførsel. Denne proces er simpel og veldokumenteret, og måske er det derfor, at netop kreatin er meget populært.

Dog forholder det sig sådan, at hvis dit kreatinlager i kroppen allerede er fyldt op til maksimum, så hjælper det ikke at indtage yderligere. Af denne grund nytter det ikke noget at indtage store mægder, da det overskydende kreatin blot skyller igennem kroppen.

Hvor køber jeg kreatin

Du kan finde kreatin i mange helse og træningsbutikker, men det letteste sted er dog at købe det online. Dette giver dig også mulighed for bedre at undersøge priserne. Dermed kan du også finde noget billig kreatin, således du ikke ender med at købe for dyrt.

Benyt dig eventuelt af prissammenligning eller læs nogle anmeldelser af de forskellige produkter.